Case | Eniro

2016 återupptäckte tio miljoner skandinaver värdet i det lokala näringslivet.

Case | Eniro

[Så som vi gjorde i detta fall]

När du vill skapa en upplevelse som utgår från det lokala, måste du investera en del av dig själv. Om du vill att en människa ska öppna upp sig och berätta sin historia måste du samtala – men framför allt vara tyst och lyssna.

Just det gjorde vi. I själva verket lyssnade vi i hela 33 667 timmar, när man räknar samman tiden vi la ned på intervjuer med 150 skandinaviska företag under sommaren 2016.

Varför gjorde vi det, kan man fråga sig. Eniro bad oss utveckla en nordisk kampanj som fick dig, mig och våra grannar att inse vikten av allt vi kan finna runt hörnet – i närområdet. 

Det enklaste hade kanske varit att säga det, att skrika det, att boosta det. Vi valde att först och främst lyssna och dela med oss av upplevelserna – ofiltrerat och autentiskt.

Snart började historierna ta form och klipptes till filmer fyllda av anekdoter, familjehistorier, hemligheter och besynnerligheter. De användes för att skapa intresse på Facebook och engagera på Instagram, YouTube och Eniros egen webbplats. 

Case | Eniro

[Vad upptäckte vi och varför är det värdefullt?]

0
Miljoner såg kampanjen i Skandinavien
50000
Engagemang
0
Millions videovisningar

Med nyfikenhet som vår största drivkraft och verkligheten som vår scen skapade vi en kampanj centrerad kring människor, som vår målgrupp gillade. I största ödmjukhet, så älskade de den faktiskt.

Runt 10 miljoner skandinaver har sett kampanjen, mer än 200 000 människor har engagerat sig aktivt och filmerna har setts fler än 5 miljoner gånger.

Och viktigast av allt – kampanjen har stärkt stoltheten hos de lokala företagen och kunderna som älskar dem.

Case | Eniro

Vill du veta mer om detta case eller om Patchwork? Ring mig, eller skriv ett mail. Oavsett vilket så skulle jag vilja prata med dig.

Som projektledare för detta projekt, så har möjlighet att prata om de erfarenheter som vi fick.

Hör av dig!

Vi vill gärna träffa dig. Antingen för att bara diskutera hur vi kan hjälpa dig med din kommunikation. Eller bara för att börja med att bjuda på en kaffe. Om du lämnar dina uppgifter här, så kommer vi att höra av oss så snart vi kan.

Start typing and press Enter to search